Feed on
Posts
Comments

En välkänd talar startade en av sina seminarier med att hålla upp en 100-lapp. Med 200 åhörare i salen frågade han: Vem vill ha den här sedeln? Flera räckte upp handen. Han fortsatte: Jag vill ge den här sedeln till någon, men först vill jag göra något med den. Han skrynklade ihop sedeln till en boll. Så frågade han: Är det fortfarande någon som vill ha den? Flera räckte upp handen i vädret igen. Så tog han sedeln, lade den på golvet och trampade ned den i det skitiga golvet. Sedeln va nu både skrynklig och skitig. ”Är det fortfarande någon som vill ha den?” frågade han, och flera händer i salen åkte upp.

Mina vänner, sa talaren, idag har ni lärt er en värdefull läxa. Oavsett vad jag gör med den här sedeln så är det någon som vill ha den. Det är för att ni vet att värdet av den är oförändrat även om den är både skitig och skrynklig. Många gånger i våra liv blir vi ”ihopskrynklade” eller nertrampade i skiten, på grund av beslut som tas och omständigheter som dyker upp. Vi känner oss kanske värdelösa. Men oavsett vad som händer så kommer du aldrig förlora ditt värde! Du är speciellt, glöm aldrig det!

Texten är tagen från internätet, bilden är också tagen, fast av mig

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu