Feed on
Posts
Comments

I onsdags slutade jag jobba klockan halv åtta och en timma senare sitter jag i en liten bil med en främmande människa framför ratten och Lovisa på passagerarsidan på väg till Köpmanholmen och därifrån vidare till Ulvön.

 När vi, Jag, Lovisa och Birgit kliver av M/F Ulvön båten i Fjären så börjar solen gå ner bakom bergen. Vi stoppar in våra väskor i baksätet i en rolig ko-bil åker på en slingrig liten grusväg en bit bort från hamnen. Svänger vänster och svänger vänster igen och efter en liten stund stannar vi framför ett par bruna stugor med världens finaste sjöutsikt. I dörren står ännu en dam av äldre modell ;) Vi lär känna henne som Ann-Marie en kvinna med många roliga minnen och glömda minnen också för den delen. :)
Vi får sova i lillstugan precis bredvid storstugan och på toa går vi på dasset en bit bakom lillstugan, dasset är välplanerat med frigolit som sittring (smart och varmt) och en dassbok. Vad mer kan man behöva! :D

Morgonen därpå, Torsdag.
Solen skiner när vi vaknar till liv i vår stuga, vi går in till storstugan där vi äter frukost på altanen och samtidigt njuter av solen och planerar dagens schema. Vi tar en liten promenad bort på grusvägen, egentligen enbart för att jag och Lovisa är nyfikna på vilket hus som Foppas pappa funderar på att köpa. Ett ”ganska” ståtligt hus kan man nog säga. Lite senare när vi kommit tillbaka och gjort oss redo åker vi alla till Sandviken, för att där titta på utsikten, ett kapell och fiskstugorna som de numera hyr ut som semsterbostäder. Där på resturangen Kajutan äter vi även lunch till musiken av havsbrus och måsarnasskrik. Vi åker sedan vidare, lämnar av Ann-Marie i stugan och åker själva ner till Hamnen. Där vi tittar på ännu ett kapell, Höga kusten båten, de små husen, utsikten och där vi även får en grundlig genomgång av Ulvöhotell som jag gärna skulle bo på om jag hade råd. Solen sken och kameran gick på högvarv. När vi kommer tillbaka tar jag och Lovisa och går ner till båthuset där bastun med havsutsikt gömmer sig och tar först ett snabbdopp i det iskalla havsvattnet och därefter går in i bastun för att sedan varva bastubad med ute dopp. Medan vi sitter där ser vi M/F Ulvö båten gå förbi precis utanför på väg till Fjären. Kvällen avslutas tillsammans med Birgit, Ann-Marie och Lovisa på altanen med sik och rökt lax, jordgubbar och grädde.

Fredag.
Det bara öser ner när vi vaknar. Regnet alltså. Vi får rusa in till storstugan för att försöka undvika dem stora blöta dropparna. Vi äter frukost i lugn och ro, sedan beger vi oss till hamnen för att där gå in i hembygdsgården, nya kyrkan och lanthandelsboden. Tillbaka i Storstugan äter vi lax och potatis, jordgubbar och grädde. Packar in våra saker i bilen, tar en gruppbild och tackar ännu en gång för att vi fått bo hos dem och att dem har tagit hand om oss så väl. Sen åker vi kobilen en sista gång ner till Fjären, kramar om både Birgit och Ann-Marie en sista gång och kliver på båten som ska ta oss till Köpanholmen, där vi med hjälp av Birgit tidigare kan lifta med ett par till Övik.

En Trevlig Minisemester På En Trevlig Ö!

2 Responses to “Utan snus i tredagar försmektar vi på den ö.”

  1. regnbågsblåajag skriver:

    japp….det blev en liten minitripp till Ulvön. :D Trevlig ö, de där :D

  2. Malin skriver:

    Nämen ha ni varit till Ulvön!? :) Spontantripp eller? :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu