Feed on
Posts
Comments

  

 

Allt är inte som vanligt längre.

Jag kanske inte kommer spendera en gnutta tid nere i sommarstugan med kusinerna i sommar. Kanske inte kommer klippa gräset med åkgräsklipparen, bli illröd i ögonen och få kill i näsan. Jag kanske inte ens kommer sitt på vår altan i sommarvärmen se solen sakta gå ner bakom björkarna, höra mamma fixa i köket och se pappa sitta vid grillen med en öl i handen.

Det kanske inte blir så i sommar. För jag börjar bli vuxen, skaffa sketna vuxenpoäng genom att vara den som köper plastpåsar och toalettpapper på Ica. Inreder mitt egna hem, med säng, stolar och bord köpta på blocket eller kanske röda korset. Tänder ljusen i fönstret när solen sakta gått ner bakom träden och lagar mat för kommande arbetsdag.

Allt är inte som vanligt längre.

Jag blir äldre för varje dag som går, varje år som susar förbi. Men jag har spring i bena och jag är redo för nya äventyr, i ett nytt hem på en annan plats. Varje dag plockar jag på mig nya vuxenpoäng genom att köpa plastpåsar och toalettpapper i matbutiken och ibland tror jag att jag gillar det.

För allt är inte som vanligt längre.

Jag har blivit stor.

Till och med jag.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu