Feed on
Posts
Comments

 

Jag är klockan på väggen, jag tickar på, framåt. De började för en kvart sen, då jag slog sju. Korkade upp första vinet, fram med vinglas, ölglas, shotglasen och vodkan som ingen tycker om. De leker någon lek, dricker, tjejerna fnissar, killarna hämtar mer öl. Jag slår åtta. Ännu mer vin, shots, cider, dans, högljutt prat, lekar, öl, singstar, skratt. Men det verkar ha roligt i allafall och det är kanske viktigast. Jag suckar och slår elva. Tjejen som tog alldeles för många snabba shot i början ser på mig, får bråttom, klockan är mycket. Det måste ut innan det är för sent.

Jag är fatölspumpen i baren. Varför gör folk som de gör? Slösar på skit. Som man ändå i tjugofem procent av fallen ångrar. Jag pumpar på, mer öl, stora glas, klirr i kassan. Varför?

Jag är det utblåsta stearinljuset på bordet i baren. Ljuset som någon ur personalen av säkerhetssjäl blåst ut. De är jag. De beställer in några öl och en cider, vin och shots. Pratar öppet med alla och ingen. Tar lite mer att dricka. För vissa är det här, på bordet jämte mig, som det tillslut tar stopp. Mannen i uniform säger, att du nog behöver lite luft, du blir utdragen. Jag hoppas att du kom hem. Men det är inte alla det tar slut för där. Vissa beställer in mer öl, många öl. Snart får jag inte plats på mitt egna bord ens en gång.

Klockan på väggen hemma i förfest rummet har precis slagit två. Fatölspumpen är rengjord och klar för den här gången. De utblåsta stearinljuset är bortplockat, kanske till och med förstört. Nerknuffat av för många ölglas.

Jag är stekspaden på Max, jag har fullt upp. Det är nu folk samlas i klungor, slänger i sig en fethamburgare med extra allt, pommes och en extra stor cola till det. Spyr på gästtoan, inser att det kanske blev lite för många shots på förfesten och att den där sista ölen inte var någon bra idé. För vissa slutar festen där, med en dyr taxiresa hem för andra fortsätter det fram till morgonkvisten i goda vänners sällskap. Det är olika från gång till gång. Men jag kan bara hoppas att några haft en bra kväll!

2 Responses to “Jag är den som ser…”

  1. regnbågsblåajag skriver:

    Tack du! :-)

  2. Richard skriver:

    Den här är verkligen bra:) min favorit tror ja fast svårt att säga alla är bra skrivna.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu