Feed on
Posts
Comments

Målgruppen för skriften är läkare, sköterskor, psykologer, sociologer, socionomer, den bildade almänheten och så lilla jag. 245 sidor lång. 2 veckors tid¨och en massa konstiga krångliga ord.  Så nej, jag ingår nog inte i den bildade allmänheten som det så fint har skrivit i inledningen. Men läsas ska den. Det var första uppgiften vi fick på Hälsalektionen för drygt en vecka sen. På måndag ska den vara utläst och jag har kommit till sida 73 men fattar fortfarande inte vad det är jag läser.

”Det går knappast en vecka utan att jag stöter på en artikel som får mig att utbrista ”Gode gud, om författaren ändå hade tänkt salutogenetiskt!” Låt mig ge ett aktuellt, kanske lite egenartat exempel.Laudenslager m.fl. (1983) studerade vilka följder chockbehandling under olika psykosociala föhållanden fick för hämning av immunsystemet hos råttor.”

Så börjar de första två meningarna i boken ” Hälsans Mysterium” av Aaron Antonovsky.

Måndag ska jag ha läst ut den om det så blir det enda jag gör….fast det går ju inte ihop sig, jag måste ju läsa på anatomin och kosten oxå!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu