Feed on
Posts
Comments

Jag testade på livräddning första gången när jag gick i sexan, min kompis kompis tränade när hon fick med min kompis som i sin tur tog med mig. Då var jag 13 år nu är jag 20 år och fortfarande involverad. Jag tränar, tävlar och 2008 gick jag badvaktsutbildningen, steg 1:an.

Och visst, har det alltid funnits funderingar om att även gå Steg 2 i Tylösand.

Men för att kanske bli ännu mer intresserad så åkte jag tillsammans med Emilia och Jessika till Tylösand på tävling. Det var bara ett Lutra lag, dam 2. Helt själva lyckades vi hitta fram till Livräddarskolan utan att ens åka lite vilse och dessutom var vi där exakt i tid. Det var nog tack vare de duktiga chaufförerna och de utomordentliga kartläsarna.

Sjukvården bestod av tre stationer, först ut var grabben som skulle på fest, han hittar ett ställe på vägen att gå på toaletten men där trillar han inne i båset och får en öppen benfraktur i armen. Som tur är hittar en annan grabb honom, men han är lika alkohol påverkad han. Därefter kommer vi.

Andra stationen var en kvinna som är i garaget när hon får hjärtinfarkt som går över till hjärtstopp.

Tredje stationen var en kille som trillat baklänges ner för en trappa och slagit i huvudet. Det blöder i från bakhuvudet och benen ligger rakt upp i trappan.

 

När sjukvårds delen var avklarad var det bara att vänta innan vi skulle bege oss till Halmstad arena där vattendelen hölls. Det var en fin simhall, en sådan skulle vi ha! Jag tyckte vi gjorde ett bra lopp, visst kan man alltid bli bättre och det hoppas jag att vi blir. På damsidan blev det Örebro 2 som tog hem första platsen, på herr sidan blev det Jönköping. Det fin fina priset, bästa sjukvård vanns av Tylösands mix.

 

Kvällen avslutades med bankett och dans på Tylöhus.

 

Efter denna tävlingshelg så är jag mer sugen på en sommar i Tylösand, inte sommaren som kommer. Kanske sommaren efter det. Kanske.

Men en sak som är säker är att, jag är glad att jag vid tolv års ålder fick chansen att testa på något så roligt som livräddning. Medan mina kompisar tränade fotboll, så tränade jag på att rädda liv. ;)

 

 

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu