Feed on
Posts
Comments

C

C som i cirkulationsvikt

Hjärtat sköter om cirkulationen av blod och därmed näringsämnen i vår kropp. Hjärtmuskeln väger cirka 300 g. På en vuxen slår hjärtat 60-80 slag i minuten.

Hjärtat består av fyra hålrum, två förmak och två kammare. Mer än så orkar jag inte ta upp för det blir bara krångligare och krångligare ju mer jag ska försöka förklara. Så vi går direkt vidare till det viktigaste inom C omhändertagandet. (det handlar om att man kanske har tappat massa blod på grund av en blödning). En person med cirkulationsvikt bör läggas ned med benen i högläge, se till så att inte person fryser. Det är viktigt att stanna hos personen. Larma.

 

Nu har jag gått igenom LABC lite enkelt och på mitt sätt. Anledningen är att jag själv just nu sitter med badvaktsboken i högsta hugg och läser för första helgen i feburari är det dags för Stockholm Cup en livräddningstävling, där sjukvården är en viktig del i momenten. Så varför kan jag inte försöka dela med mig av det jag kan till er.

 

Ha det!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu