Feed on
Posts
Comments

Sådant man bara tror ska ske i storstäderna händer här.

Det var sen natt, klockan hade iallafall passerat ett och jag och en tjejkompis var på väg till en efterfest hos några på Storgatan. Folk hade precis kommit ut från de olika pubarna och discoställena, i små klungor hade det samlats för att kanske säga ”hej då”, vänta på skjuts eller fundera på var dem skulle  fortsätta festen.

Vi två, jag och min tjejkompis slog koden till porten och gick in, upp för trapporna tills en ringde oss och undrade var vi var, vi hade hamnat i fel trappuppgång så det var bara att springa ner igen och in genom nästa port. Det var fortsatt lugnt ute på gatan, inga poliser syntes till.

När vi öppnade dörren till lägenheten kom röklukten emot oss, kunde inte de som skulle röka göra det ute på balkongen.

Musiken var på högsta volym och partyhumöret var på topp. Vi äntrade dansgolvet som bestod av en skabbig matta och en knölig säng. Där dansade vi, medan minuterna tickade och när fötterna värkte alldeles för mycket så tog vi en paus.  Vi hamnade i köket med några andra, där satt vi och pratade en stund och lät fötterna vila.

Men på något lustigt sätt så kom vi ändå tillbaka till dansgolvet och när vi tittade ut genom fönstret, ner på gatan så var alla små klungor borta, istället hade fem polisbilar samlats och en bår kördes in i ambulansen. En polishund släpptes ut och två poliser kollade i varje soptunna…Vad är det som hade hänt? Mord, knark, misshandel alla undrade vad som kunde ha hänt… här. Klockan var då runt två och ambulansen körde iväg med blåljusen på.

Men våran fest fortsatte ändå, vi dansade, sjöng och spelade grymma solon på våra luftgitarrer, som om ingenting hade hänt fem våningar ner. Ute på gatan stod polisilarna fortfarande kvar med blåljusen på.

Klockan lite över tre gick jag och två tjejer till ut genom porten, vi skulle hem, trötta men glada efter en enormt bra kväll, alla skulle åt varsitt håll, en polisbil var kvar, avspärrningarna hängde kvar över gatan och likaså gjorde våra funderingar på, vad det var som hade hänt?

Fem våningar upp var festen fortfarande inte slut och deras tankar handlade nog inte längre om det som hänt på gatan utan vem som spelade snyggast luftgitarr solo.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu