Feed on
Posts
Comments

Jag måste erkänna en sak, jag tillhör gruppen som har kronisk onykofagi.

Alltså jag är en nagelbitare. Har bitit på naglarna sen jag var liten, och har föröskt sluta hur många gånger som helst. Jag har lyckats ett litet tag, ett par månader eller så men sen så börjar jag igen. Det är jättefult med nerbitna naglar.

För några veckor sen så lovade jag mig själv att sluta bita eller iallafall inte bita innan julafton varit. Men de gick som de gick. Alltså jag smygbiter lite  när jag tror att jag inte märker de, men jag kommer oftast på mig själv.  För att inte bita har jag provat

  • Stop-och -väx som smakar vidrigt första kvarten men sen antingen vänjer man sig eller så har man redan hunnit tvätta händerna en gång och allt är borta.
  • ha målade naglar, helst i en stark färg så jag ser att jag innan jag börjar bita inser att det är äckligt med nagellack smak. brukar funka ett tag
  • tugga tuggimi, då har jag något anat att tugga på.
  • läsa allt äckligt som hamnar i min mun när jag biter, funkar för stunden, men glömmer den faktan lika fort.

Men om inte det hjälper vad gö man då?

jaaa….de undrar jag också!

2 Responses to “jag har kronisk onykofagi”

  1. regnbågsblåajag skriver:

    Tack för tipsen! Jag ska pröva det, för just nu ser det inte alls snyggt ut. :(

  2. inavel skriver:

    jag har också bitit på naglarna sen jag var liten, har lyckats sluta några gånger och då har naglarna växt ut och det känns så skönt att ha fina naglar! jag skäms jättemycket över mina händer när de är nerbitna, plus att jag liksom biter av huden runtomkring och nagelbanden så det ser ännu mer förjävligt ut. nu har jag slutat igen, det som funkar för mig är ett sånt där STOP-medel, det försvinner inte när man tvättar händerna. jag har köpt det på åhlens, är något schweiziskt märke tror jag. sen blir mina nagelband torra så himla lätt och då stör dem mig så jag tuggar på dem så att säga, så jag har för vana att smörja in dem med den armésalvan som ser ut som ett lypsylstick från apoteket när jag känner det eller får lust att bita. det hjälper mig i alla fall, du kan ju testa :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu