Feed on
Posts
Comments

Fylld paprika, ugnsstekta rotfrukter &”getostcreme”  

DSC00995

Röd paprika
quornfärs
tacokrydda
svamp
zucchini
ost
gullök

potatis
morötter
rödbetor

creme freich
riven ost 

Dela potatis, morot, rödbetor i lagom stora bitar, lägg på en plåt och ställ in i ugnen. Stek qournfärsen, lök, svamp zucchini. Blanda i tacokryddan.Dela paprikan på mitten och stek i stekpannan för att få en snygg yta på paprikanlägg i en ugnsäker form och fyll paprikan med tacofärsen, strö över ost och in i ugnen. När osten har fått fin färg är de redo att ätas.. :)
Blanda till en sås av creme freich, riven ost och passande kryddor och servera tillsammans med ungstekt potatis, rödbetor och morötter.

 

 

 Rödbetsbiffar rostade potatis och ”getostcreme” 

 Recept: Rödbetsbiffar med getostcrème

2 förp kokta kikärter (à 380 g)

ca 6 normalstora rödbetor (6 motsvarar 600 g)

2 vitlöksklyftor

2 msk majsstärkelse (Maizena)

2 ägg

2 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin

salt och peppar

2 msk smör eller margarin

150 g riven ost

2 dl lätt crème fraiche

Skölj kikärterna och låt de rinna av. Skala rödbetor och vitlök. Riv rödbetorna och vitlöken fint. Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin. Vänd ner rödbetor och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar. Stek dem sakta i matfettet i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter på varje sida under lock. Riv ost och smula ner i en bunke. Blanda ner crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
Servera biffarna med ”getostcrème” och rostad potatis.

Lasagne

Recept: Vegetarisk lasagne

200 g lasagneplattor

1 dl riven ost att strö över

Tomatsås

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 msk olivolja

500 g krossade tomater

1 tsk strösocker

1zucchini

Crème fraiche sås

4 dl lättcrème fraiche

ost

salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna, socker och zucchinin (som du delat i grova bitar. Låt det koka ihop 5-10 minuter.

Crème fraiche sås: Koka crème fraichen och rör ner osten i såsen, smaka av med salt och peppar.

Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port). Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö på lite riven ost.

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

 

Bönbiffar

400 g kokta kidneybönor

2 medelstora kokta potatis

0,5 gullök

0,5 dl ströbröd

0,5 dl havregryn

1 msk tomatpuré

sesamfrö

vitpeppar

rosmarin

salt

peppar

 

Mosa potatisarna, tillsätt bönorna, hacka löken och mosa i den i smeten. Tillsätt resten och blanda. Forma till biffar och vänd dem i sesamfrö innan stekning. Stek på svag värme tills de blivit fast och fått fin färg. Servera biffarna med potatis och kanske en sås :)

 

 Linsfyllda pitabröd

lök

vitlöksklyfta

gröna linser

röda linser

buljong

salt

garam masala

olja

vatten

skala hacka löken fräs i olja. Tillsätt gröna linser, vatten, buljong, salt, garam masala. Sjud i fem minuter. I med de röda linserna och låt sjuda 10 minuter tills vattnet kokat bort och linserna mjuknat. Ät i pitabröd som du fyllt med sallad, gurka, tomat och en klick turkisk yoghurt överst. :)

Mums!

 

 Linsgryta

DSC01071

 ½ röd paprika

½ gul paprika

½ grön paprika

2-3 morötter

olja

2 dl röda linser

4 dl vatten

spiskummin

mald koriander

salt

 

fräs chili, paprika, purjolök och morötter i olja, blanda i linserna, vatten och sedan spiskummin, koriander och salt. Servera grytan med nachochips, gräddfil eller med broccoli på sidan av.

 

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu