Feed on
Posts
Comments

Hälsa & Friskvård 

Om man börjar med bara ordet hälsa så så tänker jag, när jag hör ordet mer på att man ska må bra. Alltså att man har en bra kontakt med vänner och familj. Att man har ett arbete man trivs med eller en utbildning man tycker om. Att man känner att man mår bra därför att man vet vad man vill göra i framtiden eller vad man vill göra dagen därpå. Att känna ett lugn för framtiden. Att våga tro på sig själv i alla lägen.

Att ordet hälsa kan sammanfattas med den enkla frasen ”jag mår bra”.

Friskvård däremot är för mig att man antingen förebygger sjukdomar eller jobbar upp kroppen efter att ha varit sjuk. Att man äter bra mat, tränar regelbundet, har en hyfsad kondition, styrka och att man får tillräckligt med sömn. Viktigt är också att man har sunda levnadsvanor, att man helt enkelt undviker eller helt avstår från rökning, droger, alkohol och stress. Jag tror att det finns stress som kan vara bra men det finns väldigt mycket stress som bara får en att må riktigt dåligt. Den stressen kan aldrig vara bra.

Det handlar här lika mycket om att man ska känna sig frisk och må bra.

 Man skulle fundera på vad hälsa och friskvård betydde för en själv, sen skulle man skriva upp det och ta med det till skolan. Så här har jag skrivit nu. Kan jag lämna in det precis så här.

 

4 dagar kvar

2 Responses to “det handlar om att må bra”

  1. regnbågsblåajag skriver:

    ååhhh….Tack så mkt! :)

  2. A home far away skriver:

    Wow vilken fin blogg du har!

    Ha en fin söndag:)
    Kram Gunilla i Singapore

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu