Feed on
Posts
Comments

Jag vet….

För att testa en Stockholmare så frågar bonden: Var kommer Mjölken ifrån? Stockholmaren svara: Från Mjölkpaketet!

Läste nyss ett inlägg på en blogg  och fastnad vid denna meningen ”Och första gången jag åt en jordgubb direkt från marken var för tre dagar sedan. Det är lite orättvist.”

Visst är det orättvist. I just de ögonblicket önskar jag att jag var” hon”, inte karriärsmässigt utan bara det att ”hon” bor i en stad.

För här är jag, en flicka på en gård på landet. Jag plockar körsbär på träden, smultron vid vägkanten, vinbär på buskarna och jordgubbar i landet . Jag ser rådjuren när jag är på skogspromenad, där ingen annan människa går mer än jag. När jag vaknar på morgon så möts jag av råmande kossor, en galande tupp och en glad hund. Tystnaden. Ibland hatar jag det så mycket så att jag älskar det…Eller så älskar jag det så mycket så att jag hatar det. Jag vet inte vilket av det de är. Jag kan inte sära på dem.

”Hon”plockade sin första jordgubbe direkt från marken för tre dagar sedan. För  ”hon”, ”hon”  köper körsbären i mataffären, smultronen i mataffären, vinbären i mataffären och jordgubbarna i mataffären. Hon vaknar av ljudet från människor, tutande, bilar på vägen utan för fönstret. Tar sig fram i sick sackande mönster på kullerstensgatorna mellan människorna, går förbi butik efter butik. Jag tror att ”hon” gillar det. Det skulle jag också gjort.

Och nu vet jag.

Jag hatar det så mycket att jag älskar det!

One Response to “Jag vet….”

  1. HANNAH HALE skriver:

    Hejhej =) kikar in lite! Hoppas du får en jättefin dag idag!

    /ps. Skulle du kunna vara söt och rösta vidare mig i skotävlingen?

    http://nelly.com/designyourshoe/?obj=RgSVN5y2B69tUSjyHLv34oKZVSb9q2v6WDQj8DY79WnSnKGuTzkL#shoeGallery

    Tack ♥!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu