Feed on
Posts
Comments

 I Somras efter min egna student skrev jag denna, i brist på annat att göra. Den är varken genomtänkt eller rättad, men så här blev den. ikväll ska jag på en sen julfest :-)

bild2

I somras var det ett himla stoj på stan, ungdomar som sjöng, skrek och tutade. ”för vi har tagit studeeenteeeen, fy fan va vi är bra”. Lastbilar och traktorer som var smyckade med björkris,ballonger i alla regnbågens färger åkte runt på stan. På flaket stod vi, sommarmusiken dunkad ur högtalarna, som killarna hade kopplat in kvällen innan. När en traktor åkte förbi ett skyltfönster såg man det väl kladdade lakanen, texter som hade med klassen att göra, texter om ingenting. Studenter på flaket i vita tunna kläder och mössa på huvudet, de skrek: för vi har tagit studeenten fy fan va vi är bra!

Mitt bland alla dessa underbart glada människorna skymtade jag mig själv. Stående på flaket, vita kläder och studentmössa! Jag sjöng med i deras glada sånger och log men helst ville jag hoppa av flaket, vrida tillbaka klockan ett par år och få börja om livet.

För vad fanns kvar nu?

När jag slutat skolan har jag inget jobb inga tankar om vad jag vill, och det gäller de flest i min klass men ingen verkade ha kommit så långt i deras tankar utan de verkade så glada över att skolans slit äntligen var slut, att nu skulle komma till friheten!

Men vilken frihet?

Det var ju nu som man på riktigt skulle ta ansvar för sin handlingar, tänka på sin ekonomi, jobba mellan 07-17, måndag till fredag, om man nu hade sådan tur så att man hade ett jobb. Livet kanske inte skulle bli så perfekt, fritt och fint! Det var om ett år man skulle inse hur bra man hade de innan man kom ut i verkligheten.

Kanske alla på flaket visste detta men aldrig ville ta upp de ämnet, ville tänka på annat och glömma de jobbiga, för om det inte skulle tänka på det så kanske promblemen skulle försvinna. För just idag där på flaket var det ingen som hade en allvarlig min mer än jag. Men jag försökte. Så jag log och sjöng: För vi har tagit studenten, fy fan va vi e bra!

På flaket med vita tunna kläder och studentmössa sjöng jag. För vi har tagit studenten, fy fan va vi e bra!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu