Feed on
Posts
Comments

Jag testade på livräddning första gången när jag gick i sexan, min kompis, kompis tränade hon drog med min kompis som drog med mig. Då var jag 13 år nu är jag 19 år och fortfarande involverad. Jag har under dessa sex åren hunnit lära känna en massa andra goa människor, jag har tävlat och jag har utbildat mig till badvakt.

Varje år sker fyra stora livräddningstävlingar förrutom EM,VM. De är stockholm cup i februari, Tylösandspokalen i april, SM i maj och nu Höglandsbojen första oktober. I stora drag går en livräddningstävling i nordisk lagkapp till på följande sätt. Först är det en sjukvårdsrunda därefter individuella grenarna i vattnet och sen de viktigaste lagkappen i vattnet. Därimellan hinner man träffa och prata med de andra livräddarna. Kvällen avslutas med bankett och andra festligheter.

Jag är glad att jag vid tolv års ålder fick chansen att testa på något så roligt som livräddning är. Medans mina kompisar tränade fotboll, så tränade jag på att rädda liv.
För att se hur en lagkapp faktiskt ser ut, titta på detta:

YouTube Preview Image

 
Här är ett utdrag ifrån SlS hemsida:

 1958 upprättades den första livräddnings-stationen och sedan 1960 bedriver vi organiserad utbildning av livräddare vid Livräddarskolan i Tylösand.

Det kanske främsta kravet på en svensk livräddare är att, hon eller han, bryr sig om andra människor. Att leta upp ett försvunnet barn eller att plåstra om ett skrubbsår, måste vara lika naturligt som att ingripa vid ett dramatiskt drunkningstillbud.

Ca 60 gånger per år ingriper våra livräddare vid allvarliga tillbud i vattnet eller på stranden. Däremellan letar vi upp 100-tals barn, och plåstrar om 100-tals med skrubbsår. Sveriges livräddare måste klara både vardag och dramatik.

Vill du vara med?
Mitt i sommar-Sverige. I ett gäng med mycket stark gemenskap. Vill du lära dig ta ansvar för andra människors säkerhet, vågar du göra det? Vill du uppleva en fysiskt aktiv sommar där havet, stranden och solen möts?

Intresserad?
• Du jobbar sju dagar i veckan.
• Du tränar sex dagar i veckan.
• Du får inte ledigt när det regnar.
• Du får mat och husrum, men ingen lön.

Är du fortfarande intresserasd??

Min dröm är att få bevaka på tylösand som livräddare men innan jag kan göra den drömmen till verklighet så måste jag klara av Steg 2 utbildningen. Just nu är jag bara utbildad till att få bevaka inomhus och utomhus pool. Och jag vet inte om jag kommer klara av de tuffa äventyret som väntar mig innan jag blir Livräddare på riktigt. Men drömma får man ju alltid eller hur?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu